ТОП-9 найотруйніших продуктів, якими ми харчуємось щодня

8 серпня 2016, 12:49
Читать новость на русском

Ми часто вживаємо популярну чи смачну їжу, яка насправді дуже негативно впливає на здоров'я організму.

Про це пише Ivona.

1. Сирокопчені ковбаси

Небезпека сирокопчених ковбас, які часто виявляються в наших холодильниках в тому, що їх давно ніхто не коптить. Сьогодні багато виробників використовують коптильні рідини, в яких міститься небезпечний для здоров'я формальдегід.

Втім, варених ковбас теж варто уникати – їх виготовляють з геномодифікованої сої.

2. Червона ікра

Червона ікра зберігається дуже недовго і термін її придатності коротший, ніж час транспортування з тих місць, звідки вона родом. Виробники знайшли два виходи – сильно солити продукт або заморожувати. Але є і третій варіант – додавати уротропін або лимонну кислоту. На виході виходить формальдегід.

Читайте також: Чим замінити солодощі: топ корисних сухофруктів

3. Льодяники

Найчастіше в льодяниках можна виявити різні хімічні есенції, які сильно шкодять здоров'ю. У мережі з'явилося безліч страхітливих роликів з експериментами, що наочно демонструють, що відбувається у людини в шлунку, коли там виявляється цукерка.

Результати часом настільки страхітливі, що їсти льодяник потім довго не хочеться.

4. Шпроти

Свідомі виробники не приховують від своїх громадян, що в продукті міститься канцерогенна речовина бензопірен, яка належить до речовин першого класу небезпеки. А саме в шпротах її буває надто багато.

5. Молочні продукти тривалого терміну зберігання

Пастеризоване молоко зберігається в холодильнику у відкритому вигляді тижнями не просто так. При цьому фахівці стверджують: якщо молоко зберігається до двох тижнів, то це допустима норма, але якщо більше – то в продукт додали антибіотики.

6. Кавуни та дині

Купувати кавуни раніше серпня – смертельно небезпечно для здоров'я. А найкраще утриматися до вересня – тоді буде більше шансів з'їсти кавун, який дозрів без додаткової обробки.

Читайте також: ТОП-поради, як обрати найсмачніший кавун

7. Кури

М'ясо бройлерів, яким на сьогодні заповнені прилавки всіх м'ясних відділів, не можна виростити без гормонів росту. Курчат годують великою кількістю жіночих гормонів, включаючи прогестеронові, а тому їх м'ясо стає небезпечним для здоров'я.

8. Плавлені сирки

Лікарі запевняють, що цей продукт взагалі не засвоюється шлунком. Проте популярність сирків не зменшується, в основному через їх невисоку вартість.

9. Солодкі газовані напої

Солодкі газовані напої – це мікс цукру, хімії і газів. Відомий факт – кока-кола, наприклад, позбавляє від залишків вапна та іржі.

Після цього не хочеться знати, що відбувається з шлунком. Не менш шкідливі і соки в пакетах, які давно не можна назвати натуральними.