ТОП-7 фактів про користь полуниці
В деяких країнах полуницю називають "королевою фруктів" завдяки різноманітним корисним властивостям.
Полуниця, яка славиться своїм чудовим ароматом і приємним смаком, є джерелом вітамінів і мінералів, допомагає схуднути, зміцнює імунітет, поліпшує роботу серцево-судинної системи і навіть омолоджує, пише "Новое время".
Крім того, полуниця відома низьким вмістом калорій і високим вмістом клітковини – одна чашка ягід містить всього 54 калорії.
В розпал полуничного сезону пропонуємо згадати про користь полуниці для здоров'я.
Читайте також: Як витримати спекотне літо: дієві поради
Спалює жири
Полуниця містить антоціани, які стимулюють спалювання жиру. Завдяки цьому ароматна ягода – ідеальний вибір для тих, хто прагне позбутися зайвих кілограмів. Згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в науковому журналі The Journal of Agriculture and Food Chemistry, антоціани сприяють ефективному схудненню.
В ході наукового експерименту лабораторних мишей годували їжею з високим вмістом жиру. Перша група мишей приймала антоціани і набрала на 24% менше ваги, ніж та група, яка їх не вживала.
Покращує пам'ять
Антоціани також можуть збільшити короткочасну пам'ять. Про це свідчать результати дослідження вчених, які довели, що антоціани здатні збільшити короткочасну пам'ять на 100% за вісім тижнів.
Знижує ризик серцево-судинних захворювань
Флавоноїди, що містяться в ягодах полуниці, здатні знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Полуниця також може допомогти знизити рівень холестерину: в ній містяться речовини, що сприяють зниженню кількості ліпопротеїнів низької щільності – "поганого" холестерину.
Читайте також: П’ять корисних продуктів для перекусів в офісі
Вона багата вітамінами групи В, деякі з яких зміцнюють серцевий м'яз і сприяють більш ефективному функціонуванню серця.
Покращує кістки
Полуниця містить калій, вітамін К і магній, які мають важливе значення для здоров'я кісток.
Запобігає раку
Дослідження показують, що ліофілізований порошок у полуниці може знизити ризик розвитку раку стравоходу. Вітамін С, фолієва кислота, антоціани, кверцетин, кемпферол – всього лише частина з флавоноїдів в полуниці, які володіють антиоксидантними і протираковими властивостями.
Омолоджує
Полуниця багата біотином, який позитивних чином позначається на стані волосся та нігтів. Вона також містять антиоксидант елагову кислоту, яка захищає еластичні волокна в нашій шкірі і омолоджує її.
Зміцнює здоров'я очей
Вживання трьох або більше порцій ягід полуниці в день може знизити ризик розвитку дегенерації жовтої плями, яка призводить до втрати зору.
Читайте також: Вчені зробили гучну заяву про ГМО