Що найнебезпечніше у тортах та тістечках: коментар лікарів

20 липня 2017, 13:07
Читать новость на русском

20 липня у світі відзначають Міжнародний день торта. Та святкувати варто обережно – солодощі містять багато небезпечних речовин.

Про це повідомляє ТСН.

Зі слів медиків, частина складників тортів та тістечок повільно вбивають людський організм. До небезпечних у складі солодощів належать: цукор, маргарин, крохмаль та харчові домішки.

Читайте також: Будете здивовані: вчені назвали найнебезпечніші фрукти і овочі

Зокрема, крохмаль блокує засвоєння вітамінів та корисних мікроелементів. А це може спричинити розвиток раку щитоподібної залози та гіпотиреозу.

Маргарин у кондитерських виробах часто містить трансжири, накопичення яких в організмі людини може спричинити розвиток алергії, безпліддя та онкології.

А харчові домішки часто стають причиною порушення травлення, захворювань печінки та нирок. Домішки та барвники також можуть спричинити виникнення дерматиту та дегенеративні зміни у головному мозку.