Що додати у чай, щоб він був корисним і смачним
У магазинах можна знайти багато чаїв з різними добавками. Але не всі вони однаково корисні для здоров'я.
Перше за все добавки повинні бути натуральними, а чай – без барвників і ароматизаторів, пише Іvona.
Що корисно додавати в чай:
Аніс. Чай з анісом допомагає при болі в горлі, і навіть при кашлі.
Жасминовий чай добре знімаю втому і відновлює сили. Він підвищить тиск та покращить апетит. Жасмин можна додавати як в чорний, так і в зелений чай, але краще він буде поєднуватися з зеленим.
Імбир. Цей корінь допоможе боротися із застудою, активізує обмінні процеси в організмі і зміцнить імунітет.
Лаванда. Додайте до чаю суху лаванду і вона неодмінно заспокоїть ваші нерви. Вона хороша при стресах, порушеннях сну і допомагає усунути спазми.
Календула в чаї допоможе позбутися від застуди, грипу та ангіни завдяки антибактеріальним властивостям. А також вона корисна для очищення організму.
М'ята. Додай в чай кілька листочків м'яти для покращення травлення, полегшити кашель при бронхіті і заспокоїти нерви. Також чай з м'ятою корисний ввечері для хорошого сну.
Читайте також: Корисні осінні чаї, які зміцнять ваш імунітет