Чи можна дорослим вживати молоко: усі за і проти
Джерело:
Hindustan TimesМолоко вважають таким собі суперпфудом для дітей, адже у ньому багато кальцію, білка та інших мікроелементів й вітамінів, які є важливими для зростання тіла та мозку малюків. Та, дорослим не усім підходить цей напій, попри його користь.
Ба більше, фахівці вважають, що з віком нездорова кількість жиру в молоці може становити ризик серцевих захворювань, підвищення холестерину та схожих хронічних захворювань у людей.
Дивіться також Що можна, а що заборонено їсти на натщесерце
Зверніть увагу! За даними Національної медичної бібліотеки, у склянці молока 5 грамів насичених жирів, що становить 20% добової потреби. А насичені жирні кислоти сприяють розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту.Водночас вживання молока зміцнює кістки
Доктор Мохаммед Ісмаїл, хірург-консультант-ортопед лікарні Прашант, каже, що кальцій, білок і вітамін B необхідні для зміцнення кісток. А молоко власне і багате кальцієм. Це просто прекрасне джерело цього мікроелемента.
Ба більше, з віком жінкам потрібно більше кальцію. Узагалі фахівці радять жінкам починати приймання добавок кальцію після 35 років, а після 55 років дозу збільшити, щоб запобігти остеопорозу.
Остеопороз — розповсюджене системне захворювання скелета, яке супроводжується зниженням міцності кісткової тканини і підвищеним ризиком переломів.
Захворювання зазвичай не викликає хворобливих відчуттів, є прихованою патологією. Характерних клінічних проявів, а отже і симптомів захворювання не існує.
Найчастіше про остеопороз можуть свідчити деформації хребта (поява "горба") та біль у спині.
Лікарі пояснюють, що молоко містить фосфат кальцію.
Нам потрібні основні мінерали для кісток. Жінкам старше 35 років слід приймати кальцієві добавки, а жінкам старше 55 років – приймати щонайменше 1000 міліграмів кальцію,
– зазначив Мохаммед Ісмаїл.
Яке молоко варто вживати після 35
Лікар наголосив, якщо ви не хочете приймати інші кальцієві добавки, найкращим варіантом є молоко. Якщо вам за 35, обирайте молоко з низьким вмістом жиру.