Морська риба допоможе одужати від грипу, – лікар
У період епідемії грипу та ГРВІ медики рекомендують пити побільше теплих чаїв, збалансовано харчуватися та включити в раціон морську рибу.
Про це розповіла імунолог Світлана Бєлова, пише ГолосUA.
Читайте також: На порозі нової епідемії грипу: про симптоми і ліки проти нього
За її словами, щоб відновитися після застуди організму потрібні вітаміни і мінерали, які є в сезонних овочах, фруктах, ягодах та зелені. А також не варто виключати з раціону білкову їжу.
"Дуже корисні в період одужання різні сорти риби і морепродуктів, а також натуральні рослинні олії. Морська риба, особливо лосось, скумбрія, оселедець, а також рослинні олії, зокрема, лляна, соняшникова, гарбузова та оливкова, містять вітамін D, який блокує розмноження шкідливих бактерій і активно бореться з вірусами", – наголошує фахівець.
Нагадаємо, українців разом з іншими жителями північної півкулі в епідеміологічному сезоні 2017-2018 будуть атакувати три штами грипу – "Гонконг", "Брісбен" і "Мічиган".