Сезонний овоч, який ви зобов'язані їсти цієї осені
Джерело:
Факти Здоров'яНаш раціон має бути різноманітним на кольоровим. Чудовим рішенням буде обирати сезонні овочі, восени ви ще встигаєте поласувати баклажанами. З цього овоча можна приготувати безліч смачних страв, а користі від них буде набагато більше, ніж вам може спершу здатись.
Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк розповіла про неймовірну користь баклажанів.
Дивіться також Знайшли простий спосіб зробити шкідливі страви корисними
Нормалізація роботи ШКТ
За словами медика, користь і цінність баклажанів у клітковині, яка чудово справляється із завданням нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, запобігає закрепам.
Крім того, баклажан багатий на вітаміни В6, С та калій, які важливі для зміцнення імунної та нервової систем, для підтримки здоров'я шкіри.
Калій, як відомо, допомагає виводити з організму натрій, сприяючи тим самим нормалізації кров'яного тиску.
Баклажани містять антиоксиданти
Лікарка також пояснила, що речовини, які входять до складу баклажанів, ефективно сприяють зниженню рівня цукру в крові та поганого холестерину, що є гарною профілактикою серцево-судинних захворювань.
Ба більше, в баклажані є цінні антиоксиданти флавноїди, які знижують ризик онкологічних патологій шлунка, молочної залози, прямої кишки.