Кому не можна пити гарячого шоколаду
Вчені з'ясували, що у гарячому шоколаді неймовірно багато солі.. Тож при деяких захворюваннях краще відмовитися від цього смачного теплого напою.
Як заявили науковці з Університету Королеви Марії, в одній чашці гарячого шоколаду стільки ж солі, скільки в морській воді, передає 7mednews.
Тож такий напій не рекомендують вживати людям, у яких є хвороби нирок, проблеми з артеріальним тиском та інші недуги, при яких насичена сіллю дієта протипоказана.
Читайте також: Як кава без кофеїну впливає на організм
Дослідники проаналізували 28 продуктів на вміст солі, до яких увійшли шоколад, салатна заправка і бургери. Вони з'ясували, що деякі марки шоколаду містять у 16 разів більше солі від допустимого максимуму. Одна порція гарячого шоколаду може бути небезпечнішою за пакет із чипсами.
Води Атлантичного океану містять 1 грам солі на 100 мілілітрів. І така ж порція солі міститься у порошку для приготування гарячого шоколаду. Оскільки надмірне споживання солі шкодить здоров'ю серця, мозку і нирок – усім, в кого є захворювання цих органів, не варто пити цього напою.
Та попри це шоколад є дуже корисним для людей з порушеннями зору – шоколад у невеликій кількості приносить користь організму.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.