Кількість білка в раціоні впливає на тривалість життя

8 листопада 2019, 07:47
Читать новость на русском

Високий рівень споживання загального білка і тваринного білка підвищує ризик передчасної смерті.

У досліджені взяли участь дорослі чоловіки з фінського міста Куопіо.

Читайте також: Експерти визначили ідеальну кількість білка для різного виду діяльності

Виявилося, чим більша кількість білка в раціоні, тим вище ризик смерті. Водночас вчені відзначають, що не всі джерела білка дають однаково негативний вплив на здоров'я.


Тваринний білок підвищує ризик передчасної смерті

Експерти спостерігали за 2641 чоловіком у віці від 42 до 60 років понад 22 роки. За цей час було зафіксовано 1225 смертей різних від хвороб. За словами авторів роботи, кількість і види споживаного білка певним чином співвідносилися зі смертністю учасників.

"Чоловіки, в раціоні яких було понад 200 грамів м'яса на день, мали підвищений ризик передчасної смерті на 23% і більше в порівнянні з тими, хто споживав значно менше м'яса, менше 100 грамів в день", – констатували фінські дослідники.

Експерти підкреслюють, що взаємозв'язок між вмістом білка в раціоні і ризиком передчасної смерті особливо яскраво проявляється у людей з діабетом 2 типу, серцево-судинними захворюваннями та раком. У свою чергу, вживання рослинного білка не тільки не підвищує ризику смерті, а, навпаки, сприяє збільшенню тривалості життя.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.