Генетично відредаговані продукти безпечні: результати досліджень

26 березня 2019, 20:42
Читать новость на русском

Дорадчий орган при Міністерстві праці та охорони здоров'я Японії зробив висновок, що генетично відредаговані продукти не відрізняються від продуктів традиційної селекції і можуть бути допущені на ринок без додаткових перевірок.

У цьому Японія наслідувала приклад США, пише Science.

Читайте також: Яйця від раку: створили ГМО-курей, які допоможуть вилікувати онкозахворювання

У чому різниця від ГМО? Теоретично, CRISPR-редагування рослини не залишає в геномі ніяких слідів, крім необхідної мутації (на відміну від генетичної модифікації з використанням генів інших організмів). FDA, головний регулятор США, прирівнює такі рослини до звичайних, а Європейський суд – до ГМО.


Генетичне редагування майже не відрізняється від звичайної селекції

"З точки зору безпеки різниця між традиційними методами селекції і генетичним редагуванням невелика", – цитує видання голову комітету Хірохіто Соне.

Комітет не висловився з приводу маркування таких продуктів (ГМО в Японії підлягають додатковій перевірці і обов'язковому маркуванню).

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.