Дієтолог пояснила, чому квасолю варто включити в свій раціон
Лікар-дієтолог Галина Незговорова розповіла, чому квасоля така корисна і для чого її включати в свій раціон.
Про це лікар розповіла у програмі "Сніданок з 1 + 1".
Квасоля – це один з найкорисніших для людини продуктів, який доступний цілий рік і за невелику ціну.
Читайте також: Вчені назвали бюджетний продукт, який сприяє довголіттю
За словами дієтолога, квасоля багата мікро- і макроелементами, такими як фтор, залізо, фосфор, калій, кальцій і магній, мідь і цинк. Квасоля також містить вітаміни С, РР, В1, В2, В3, В6 і Е.
Квасоля
Один з важливих компонентів, який потрібен людському організму, – білок, складає одну чверть всіх речовин, що входять до складу квасолі. Саме тому квасоля є невід'ємною частиною меню вегетаріанців або тих, хто дотримується посту.
Що зручно, калорійність квасолі залежить від сорту. До прикладу, в червоній квасолі – 300 ккал, в білій – 100, а в зеленій стручковій – всього лише 25.
Користь, яку квасоля приносить травленню, не обмежується її дієтичними властивостями, вона ще регулює і відновлює порушений обмін речовин.
Стручкова квасоля
Споживання квасолі виводить токсичні речовини і радіонукліди, а ще швидко насичує і втамовує голод. Також, вона є справжнім антидепресантом.
Читайте також: Продукти, які поліпшують обмін речовин
Важливо: лікар Галина Незговорова наголошує, що перед приготуванням квасолю потрібно замочити, варити її не менше години-півтори, а сіль додавати в кінці приготування. Також вона радить включити в раціон консервовану квасолю, адже вона зберігає майже всі корисні речовини, якщо в її складі немає нічого зайвого, крім води, солі, оцту і цукру.