Через дефіцит вітаміну С відродилася хвороба, яка зникла століття тому
- В Австралії відзначено повернення цинги через дефіцит вітаміну С, пов'язаний з поганим харчуванням.
- Експерти рекомендують вживати продукти, багаті вітаміном С, щоб запобігти розвитку цинги.

Джерело:
Sky NewsВ Австралії набирає обертів цинга, яку вважали давно переможеною хворобою. Причиною цьому є погане харчування.
Через дефіцит вітаміну С повертається цинга. Про це пише Sky News.
Дивіться також Що це на губі: як відрізнити герпес від прища
Чому повертається цинга
У лікарню Перта надійшов пацієнт середніх років із незвичайним висипом та синцями на ногах. В підсумку лікарі прийшли до висновку, що у нього цинга.
З'ясувалося, що чоловік здебільшого харчувався продуктами промислового перероблення, майже не включаючи в раціон свіжі овочі та фрукти.
Автор звіту, доктор Ендрю Дермаван, зазначив, що зараз в розвинених країнах все частіше фіксують цингу.
Дефіцит вітаміну С може призвести до прояву перших симптомів цинги вже через місяць, якщо в раціоні відсутні свіжі фрукти та овочі,
– сказав він.
Як запобігти дефіциту вітаміну С
Щоб заповнити дефіцит вітаміну С й запобігти розвитку цинги, експерти радять щодня вживати продукти, багаті цим вітаміном. До прикладу, цитрусові, болгарський перець, броколі, капусту, шпинат, ківі, полуницю тощо.
Також багато цього вітаміну міститься в зелені. Такій як: петрушка, кріп і зелена цибуля.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.