Чому їстівні квіти можуть бути небезпечними для організму
В Україні набуває популярності додавання їстівних квітів до страв. З них готують салати, їх додають до м'яса і навіть запікають. Але гастрономічна мода може нашкодити здоров'ю.
До їстівних належать квіти бегонії, настурції, чорнобривців, фуксії, гвоздики, віоли та інші, передає "Сегодня".
Зі слів генетика Людмили Гончарук, їстівні квіти в Україні маловивчені і харчуватися ними не варто. Рослини можуть викликати серйозну алергічну реакцію.
Читайте також: Чим корисна хурма і кому її не можна їсти
Дуже часто на квітку віоли є алергічна реакція, розвивається набряк слизових. Надходження кисню до органів і тканин порушується, і людина отримує реанімаційний стан,
– застерігає жінка.
Перш, ніж готувати страви з квітами, варто дізнатись, чи немає у вас алергії на рослину. А перед приготуванням слід добре вимочити пелюстки у воді – це зменшить кількість нітратів у рослині.
Їстівні квіти можуть викликати сильну алергічну реакцію
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.