Чому важливо завжди снідати: переконливі факти від Супрун
Багато людей нехтують сніданком, і дуже даремно, адже це гарантований шлях до проблем зі здоров'ям.
Про це написала Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.
З її слів, якщо не поснідати, сильніше хотітиметься їсти нездорову їжу. Ще один негатив – зростають ризики появи жовчнокам'яної хвороби.
Читайте також: Кому не можна їсти соняшникового насіння
Досить часто лікарі констатують наявність каменів у жовчному міхурі у молодих людей з нормальною вагою. Зазвичай вони відмовляються від сніданків та дотримуються безжирових дієт задля схуднення, що і призводить до згущення жовчі,
– пояснила Супрун.
Якщо ви хочете скинути зайву вагу, пропускати сніданок – не найкраща ідея. Адже люди, які пропускають сніданок, більш схильні набирати зайву вагу.
Окрім того, без сніданку буде важче думати, адже вранці мозок потребує підзарядки, щоб нормально функціонувати. А поживний сніданок дозволяє стимулювати пам‘ять, концентрацію уваги та готовність навчатись. Особливо, це важливо для дітей та підлітків.
Снідати найкраще не пізніше, ніж через 2 години після пробудження.
До слова, ранній сніданок дуже важливий для діабетиків, оскільки пізній прийом їжі викликає зрушення в біологічному годиннику. І саме це може порушити енергетичний обмін.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.