Чому краще відмовитись від розчинної кави: цікаві факти
Розчинну каву, яка дуже зручна в приготуванні, краще не пити. Напій може провокувати проблеми зі здоров'ям через потенційно небезпечні сполуки.
Розрізняють декілька видів розчинної кави, і з них найменш шкідливим є сублімований, передає Medikforum.
Читайте також: Артишок: корисні та шкідливі властивості рослини
Таку каву отримують за допомогою настоювання кавових зерен з подальшим заморожуванням, випаровуванням і зневодненням у вакуумі. Така технологія дозволяє зберегти аромат, колір і смак натуральної кави.
А от в складі порошкової розчинної кави можна виявити додані виробниками ячмінь, цикорій, ароматизатори, барвники та інші речовини.
Медики застерігають, що вживання такої кави може спровокувати збої у роботі шлунково-кишкового тракту, набряк легенів, алергічні реакції та інше.
Гранульована розчинна кава теж є доволі небезпечною. Для отримання гранул порошкова кава обробляється гарячою парою, що майже повністю позбавляє кавові зерна корисних властивостей. А ще в таку каву додають ароматизатори та кавове масло.
Регулярне вживання розчинної кави здатне спричинити гормональний збій, адже напій містить близько сотні різних сполук, шкідливих для здоров'я.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.