Чому краще не брати їжу на борту літака
Через те, що на висоті у 10 кілометрів вологість на борту літака падає до 12%, їжу, яку можна придбати у стюардес, щедро присмачують спеціями.
Така низька вологість у поєднанні з низьким тиском у салоні літака призводить до 30%-ої втрати сприйнятливості смакових рецепторів до солодкого і солоного, передає Nashamama.
Читайте також: Як здолати "післявідпустковий синдром": дієві поради
Оскільки сприйняття рецепторами кислого, гіркого і гострого залишається майже незмінним, авіакомпанії вдаються до хитрощів, посилюючи смак деяких компонентів у страві усіма доступними засобами.
Тож якщо у вас короткий переліт – не варто навантажувати пересоленою чи надто солодкою їжею свій шлунок, адже до всього ще й, зазвичай, накладаються зміни біоритмів.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.