Чим корисне пиво: несподівана відповідь вчених

12 жовтня 2018, 22:18
Читать новость на русском

Пиво може бути корисним для здоров'я. Зокрема, німецькі вчені виявили у складі цього хмільного напою дві речовини, які позитивно впливають на організм людей.

Такого висновку дійшли вчені з німецького медичного університету Ерлангена-Нюрнберга, передає прес-служба вишу.

Читайте також: Скільки людей у світі щорічно помирає через алкоголь: шокуюча цифра

Дослідники з'ясували, що в хмелі, з якого роблять пиво, міститься корисна хімічна сполука ксантогумол та ізо-альфа-гіркі кислоти.

За словами вчених, ксантогумол допомагає уникнути жирового гепатозу (ожиріння печінки) і запобігти появі рубців на тканині органу, а також перешкоджає утворенню ракових клітин і набору ваги.

Водночас, ізо-альфа-гіркі кислоти можуть стримувати розвиток уражень печінки, позитивно впливають на обмін глюкози і метаболізм жирів.

Водночас вчені наголошують, що лікувальний ефект може дати лише безалкогольне пиво.

Позитивний ефект досягається за рахунок споживання безалкогольного пива або інших продуктів і напоїв, що містять хміль. Особливо для лікування або профілактики пошкодження печінки через ожиріння, ксантогумол і з-альфа-кислоти здаються дуже перспективними,
– пояснив професор Клаус Хеллербранд.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.