Чим харчуватися восени: поради дієтолога

18 вересня 2018, 16:21
Читать новость на русском

Дієтолог Оксана Скиталінська радить кардинально не змінювати раціон восени. Адже харчування у цю пору року майже не відрізняється від раціону в інші пори.

Про це йдеться у дописі у Facebook.

Читайте також: Які фактори впливають на розвиток онкозахворювань

Раціон повинен містити:

1. Збалансовану їжу

Щоденний раціон на 75-80% повинен складатися з рослинної їжі – овочі. фрукти, каші та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).


Чим харчуватися восени

2. Продукти, що містять велику кількість вітаміну D

Такі продукти володіють протизапальною та антидепресивною дією. Тому дієтолог радить вживати восени жирну морську рибу, печінку тріски, некруті яйця. Також не варто захоплюватися осіннім сонцем – лікар радить підставляти обличчя під сонце до 10 хвилин.

3. Омега-3 жирні кислоти

Вони містяться у насінні льону, горіхах, морській рибі. При відсутності такої можливості можна вживати капсули з високим вмістом омега-3 кислотами.
Дієтолог категорично не радить вживати смажену їжу та солодощі.

4. Їжу з великим вмістом природного вітаміну C

Оскільки цей вітамін не синтезується та не накопичується в організмі, то він повинен потрапляти з їжею щодня. Продукти, що містять вітамін C – капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.