8 правил, якими потрібно користуватись на кухні: поради шеф-кухаря
Відомий український кулінар та переможець шоу "Мастер Шеф 5" Євген Клопотенко розповів, які правила потрібно використовувати на кухні, щоб все вдавалось.
Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.
Серед правил, Євген поділився, що квіти можна теж їсти, а несмачних продуктів в природі не існує.
8 правил на кухні Євгена Клопотенка
"Мої 8 незмінних правил, якими я керуюся, коли готую:
1. Світ їжі безмежний. Тому є тільки котлети, борщ і олів'є – це не пробачно.
2. Солодко-солоні поєднання – божественні: чорний шоколад з морською сіллю, м'ясо з ягідним/фруктовим соусом, сир з конфітюром і т. д.
3. Їжа піднімає настрій. Вона повинна бути шалено смачною і приносити задоволення. В іншому випадку, їжа втрачає сенс і стає просто джерелом калорій.
4. Несмачних продуктів не існує – кожен унікальний по-своєму. Потрібно просто підібрати йому правильне поєднання, застосування і дозволити, тим самим, цьому смаку розкритися.
5. Квіти теж можна їсти. І вони приголомшливі, особливо чорнобривці.
6. Смачно – не означає дорого. Можна при найменших витратах готувати прекрасні страви.
7. Смак – це завжди експеримент.
8. Коли ви готуєте – правил і обмежень немає."
Читайте також: Відомий кулінар розвіяв популярний міф про несумісність продуктів