5 фактів, чому варто їсти груші щодня

9 листопада 2017, 15:15
Читать новость на русском

Джерело:

Единственнная

Постійна сонливість, втома та меланхолія, яка нас супроводжує восени, справді, дуже зношує організм. Цього сезону людина як ніколи потребує багато фруктози і глюкози, які наповнять організм енергією. Саме тут вам як ніколи згодяться груші.

Запам’ятайте 5 фактів, які змусять вас щодня куштувати хоч однією грушою.

Багатий склад

В першу чергу, груша – це важливе джерело корисних для організму волокон і вітамінів: А, В1, В2, С і Е, фолієвої кислоти і ніацину. В м'якоті груші також міститься йод, цинк, мідь, залізо, фосфор і калій, а також є ще кальцій, сірка, магній і натрій.

Цікаво: якщо грушу розрізати і її м'якоть матиме коричневий відтінок – це означає, що в ній багато заліза.

Читайте також: Рецепт ароматного варення з груш, яке зігріє вас взимку

Корисна для роботи мозку

Свіжа груша добре впливає на роботу мозку, підвищує його працездатність, тому її абсолютно можна вважати прекрасною альтернативою обідній чашці кави.

Цікаво: денна норма груш для жінок – 3-4 плоди.

Бореться з інфекціями

До складу груш, як ми вже й говорили, входять вітаміни (особливо С) і ефірні масла, які допомагають боротися з грипом та кашлем, посилюючи захисні функції організму. Вони також полегшують стан, якщо людина вже застудилася. Тому обов'язково варто включити цей фрукт в свій раціон як до хвороби, так і під час неї.

Цікаво: корисні не тільки плоди груші, але і її сік. Тому сміливо для соковитого напою можна змішати трішки сік лимона і яблука.

Читайте також: 5 причин, чому варто з'їсти грушу прямо зараз

Спалює жири

Клітковина, яка міститься в грушах, не лише допоможе вивести з організму шлаки і токсини, а й дуже благотворно вплине на загальну роботу всього кишечника та його мікрофлору. Щоб нормалізувати травлення, в сезон бажано щотижня з'їдати не менше 2 кг груш. А якщо вам попалися тверді сорти, то їх можна запекти в духовці або відварити.

Цікаво: в 100 г ароматних груш міститься всього 45-49 ккал.

Сприяє красивому вигляду

Завдяки своїм живильним і цілющим властивостям груша ефективна і в косметології. Її легко можна використовувати в якості масок для обличчя – вона освіжає обличчя та прибирає запалення. Приготувати її можна за таким рецептом: 1-2 рази на тиждень робіть маску з 2 ст. ложок грушевого пюре, 1 ч. ложечки меду і щіпки кориці.

Цікаво: в осінній сезон не забувайте і про листочки грушевого дерева – якщо їх засушити, то отримаєте прекрасний запашний чай для зимових вечорів.

Читайте також: Кому не можна їсти груші: пояснення дієтологів

Від втоми

Груші є чудовими природними ліками від запаморочення, втоми і порушення обміну речовин. Тому якщо ви відчувате, що перевтомились – відпочивайте і їжте груші.