3 найбільш корисних сорти винограду

19 вересня 2018, 10:33
Читать новость на русском

Виноград – один з найсмачніших ласощів у вересні, його користь для організму неоціненна. Він багатий на глюкозу та фруктозу, вітаміни С, А, В6, магній, залізо тощо.

На прилавках можна побачити різні сорти винограду, але лише кілька з них можуть принести максимум користі, пише "1+1".

Читайте також: Які продукти краще не їсти на вечерю

1. Темний виноград

За словами експертів, це найкорисніший вид винограду. Він містить антоціан, що має хороші антиоксидантні "здібності".
Він допоможе зміцнити серце та нирки.

2. Зелений та рожевий виноград

Ці види винограду чудово підійдуть для профілактики респіраторних та вірусних захворювань. Також виноград можна їсти тим, хто хоче скинути зайві кілограми.

Рожевий виноград корисний при поліпшенні якості крові, підвищення рівня гемоглобіну та серцевих патологіях.

3. Кишмиш

Цей сорт винограду допомагає відновити організм після хвороб, він корисний при анемії і недугах печінки та нирок. Проте, на відміну від інших сортів, кишмиш має вполовину менше вітамінів.


Кишмиш

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.