10 корисних фруктів і ягід, які варто скуштувати в серпні
Серпень – найкраща пора, щоб порадувати себе сезонними продуктами.
Журнал Cosmopolitan склав рейтинг найкорисніших фруктів і ягід останнього місяця літа.
Виноград
Виноград багатий калієм, кальцієм, залізом, магнієм, фруктозою та глюкозою, а ще він стимулює кровотворну функцію мозку, підвищує рівень гемоглобіну. Його сік нормалізує артеріальний тиск, підвищує імунітет. А ще виноград прекрасна альтернатива солодощам.
Читайте також: 8 несподіваних продуктів, які псуються в холодильнику
Кавун
Солодка ягода – справжній порятунок в спекотний літній день. Кавун покращує роботу кишківника, виводить холестерин, а також пісок з нирок.
Читайте також: Як зберегти кавун свіжим аж до Нового року – покрокова інструкція
Слива
Слива захищає від тромбів, нормалізує обмін речовин, зміцнює печінку і судини, очищає кров.
Диня
В першу чергу, диня чудово піднімає настрій, а також позбавляє від безсоння і втоми. Диня – це особливий фрукт, тому її варто вживати окремо від усіх інших фруктів.
Читайте також: Які продукти найкраще зміцнюють серце
Нектарин
Нектарин прекрасно впливає на шкіру і волосся, відновлює клітини, очищає весь організм.
Аґрус
Аґрус містить велику кількість вітаміну Е і калію. Його застосовують в лікувальному харчуванні при порушенні обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Сік аґруса нормалізує обмін речовин, очищає клітини від солей і важких металів.
Читайте також: 11 продуктів, які не псуються
Яблука
В яблуках міститься залізо, флавоноїди, які знижують ймовірність розвитку цукрового діабету, астми. Яблука, особливо зелені, – прекрасно доповнять твою дієту, адже вони покращують метаболізм.
Груші
Груша мають сечогінну, дезінфікуючу, жарознижувальну дію. Сік з груші – це чудовий засіб, що тонізує.
Персики
Персики – цінне джерело калію і магнію. Також персики знижують тиск і рівень поганого холестерину.
Читайте також: Продукти, які категорично не можна вживати на сніданок: ви будете здивовані
Алича
В 100 грамах м'якоті аличі міститься не більше 35 кілокалорій, а це менше, ніж у яблука. Свіжа ягода аличі – прекрасне джерело вітаміну С. Алича багата клітковиною і мінеральними речовинами: калієм, фосфором, залізом, кальцієм.