Знайшли взаємозв'язок між солодкими напоями та виникненням раку
Французькі вчені вказали на зв'язок між пристрастю до солодких напоїв, таким як соки, енергетики, молочні коктейлі, та розвитком раку.
Наукові фахівці з Університету Сорбонна опублікували результати свого дослідження, яке вказує на небезпеку звички пити солодкі напої. Вчені протягом п'яти років спостерігали за станом здоров'я понад 100 тисяч осіб.
Читайте також: Головні міфи про рак, в які вірить більшість людей
В результаті дослідниками був зроблений висновок про те, що для захисту від розвитку раку людина повинна стежити не тільки за тим, скільки солодкого він їсть, а й за тим, в якій кількості він споживає солодкі рідини. Серед учасників проекту протягом п'яти років було виявлено 22 випадки раку на 1000 осіб.
Виявилось, що регулярне вживання соків, енергетиків і молочних коктейлів збільшує ризик захворювання на рак на 18%.
Солодкі напої можуть викликати рак
В солодких напоях готового виробництва, крім дуже високої концентрації цукру (в склянці пакетованого соку міститься до 6 ложок), також присутні у великій кількості консерванти, які агресивно впливають на слизові оболонки, що сприяють розвитку гастриту і виразки шлунка.
Також в соках можуть бути різні стабілізатори, які руйнують мікрофлору і знижують імунітет, що й підвищує вразливість організму перед можливим раковим захворюванням.
Також часте вживання солодких напоїв в раціоні може бути пов'язано з підвищеним ризиком виникнення серцево-судинних захворювань, надмірної ваги, ожиріння і діабету.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.