Які продукти зменшують запальні процеси в організмі

17 вересня 2018, 18:33
Читать новость на русском

Міжнародна група вчених виявила простий спосіб прожити довше. Вживання продуктів, що сприяють зменшенню запальних процесів, допомагає значно знизити ризик передчасної смерті.

Науковці протягом 16 років спостерігали за станом здоров'я майже 70 тисяч осіб у віці від 45 до 83 років, повідомляє EurekAlert!

З'ясувалось, що ті, хто уважно стежив за своїм раціоном харчування і вживав фрукти, овочі, каву, хліб з цільного зерна, сухі сніданки, знежирений сир, оливкову олію, горіхи і шоколад – знижували ризик ранньої смерті від будь-яких причин на 18%.

Читайте також: Які продукти уповільнюють старіння мозку

Також на 20% знижувався ризик смерті від серцево-судинних захворювань та на 13% – від онкозахворювань.

Особливо серйозний ефект протизапальна дієта справила на курців. Найчастіше у період дослідження помирали ті, хто їв продукти, що сприяють запальним процесам – м'ясо, субпродукти, чипси та безалкогольні напої. Помірні кількості червоного вина і пива, навпаки – також сприяли довголіттю.

Протизапальна дієта продовжує життя

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.