Які продукти захищають від втрати зору

22 жовтня 2018, 11:44
Читать новость на русском

Австралійські вчені довели, що вживання овочів, багатих на нітрати, знижує ризик розвитку ранньої стадії дегенерації жовтої плями (макулодистрофії).

Про це пише MedicalXpress.

Читайте також: Топ популярних ліків, які не захищають від хвороб

У дослідженні, яке тривало 15 років, взяли участь дві тисячі людей старше 49 років.

Вчені встановили, що у тих, хто споживав 100-142 міліграмів овочевих нітратів, ризик розвитку макулодистрофії був нижче на 35%, ніж у тих, хто споживав вдвічі меншу дозу.

Мова йде про такі овочі як буряк і шпинат, а також зелений салат.

Перевищення ж цієї кількості не мало ніяких додаткових переваг.

Висновок вчених такий: буряк, шпинат, зелений салат здатні захистити від втрати зору.


Буряк, шпинат, зелений салат здатні захистити від втрати зору

Чим небезпечна дегенерація жовтої плями? Це вікове захворювання, при якому погіршується гострота зору. Воно є причиною близько половини випадків сліпоти у людей старше 55 років. При цьому відбувається відмирання судин, що живлять клітини сітківки.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.