Які дієти знизять розвиток небезпечних захворювань

8 травня 2018, 20:26
Читать новость на русском

Дієта в середземноморському або північному стилях може зменшити показники раку, діабету та серцевих захворювань.

Всесвітня організація охорони здоров'я наголосила на користі для здоров'я дієт, які мають низький вміст молочних продуктів, солодощів та червоного та обробленого м'яса, пише DailyMail.

Читайте також: Яка рослина захистить від раку та серцевих захворювань

ВООЗ запевняє, що дієта є ключовим фактором ризику неінфекційних хвороб, таких як рак, серцеві захворювання, включаючи інсульт, хронічні захворювання легенів та діабет.

"Північна дієта" містить коренеплоди, кріздові овочі, ягоди, яблука, груші, жирну рибу та ріпакову олію. Уникати необхідно солодощів та молочних продуктів, а також м’яса.

"Середземноморська дієта" складається з фруктів, бобових культур, горіхів, зернових культур, зерна, риба та оливкової олії. До продуктів, які не можна їсти, окрім тих, що передбачає "Північна дієта" додається м'ясо птиці.

У ВОООЗ застерегли, що лише менше третини підтримують одну з здорових дієт.

До слова, їжа з високим вмістом "поганого" холестерину призводить до розвитку ракових пухлин в організмі.