Як зменшити шкоду від продуктів: прості поради

9 червня 2018, 15:18
Читать новость на русском

Виробники продуктів часто додають у їжу для покращення вигляду, смакових якостей та терміну зберігання різні харчові додатки. І часто вони є шкідливими. Деякі з них можуть навіть спричинити алергію.

Одна з найважливіших правил покупки продуктів – звертайте увагу на дату виготовлення і термін споживання, передає Мaximum.

Чим більший термін придатності у продукту – тим більша ймовірність, що він містить шкідливі додатки.

Читайте також: Як зняти стрес їжею: поради від дієтологів

Також краще уникати продуктів, у складі яких є харчові додатки з позначенням "Е". Чимало харчових додатків можуть викликати серйозні розлади шлунку, нудоту, блювоту та алергічні реакції.

Алергію можуть викликати такі додатки, як: підсилювачі аромату і смаку, соєвий лецитин та харчові барвники. Також небезпечними для здоров'я є парабени, бензоат натрію і діоксид сірки.

А також не лінуйтесь і готуйте їжу самі – тоді ви точно знатимете, що саме містить ваш сніданок, обід чи вечеря. Не використовуйте готових приправ для конкретної страви та заправками для їжі.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.