Як приготувати смачний сніданок, якщо ви поспішаєте на роботу: корисні лайфхаки
Джерело:
Вit.uaВ ідеальному світі ви щодня неспішно снідаєте та попиваєте каву і ніжитесь в проміннях сонця. Але реальність куди суворіша. Часто ми дуже поспішаємо, запізнюємося на роботу і часу думати про сніданок взагалі немає.
Сніданок не можна пропускати. Це найперше і найважливіше правило. Якщо ви вибіжете з дому голодним, то ризикуєте весь день бути сонливим, загальмованим, а перекуси кавою та пончиками нагадають про себе зайвою вагою. Отже, пропонуємо кілька простих порад, які зекономлять ваш дорогоцінний час зранку та потурбуються про ваше здоров’я.
Читайте також: Три ідеї для правильного і смачного сніданку
Готуйте прості страви
Сніданки, які потребують багато інгредієнтів та складного процесу приготування, залиште на вихідні. Тоді у вас буде час та бажання довше побавитись на кухні. Для будніх днів складіть собі список швидких та здорових сніданків – яйця, тости з сиром, авокадо, арахісовим масло, вівсянка, фруктові смузі, мюслі з йогуртом та фруктами. Купуйте в магазині ці продукти наперед, щоб кожного ранку у вас було з чого готувати.
Тости з авокадо на сніданок
Готуйте різні страви
Одноманітні сніданки рано чи пізно набридають. Якщо ви любите каші, то замість звичної вівсянки спробуйте готувати гречку, булгур, пшоно, бурий рис тощо. Деякі з цих каш можна залити окропом ввечері і вже вранці потрібно їх лише розігріти. Це чудово економить час.
Готуйте смузі. Найпростіше це змішати банани, молоко та заморожені ягоди. Це смачно, поживно і швидко. Якщо ви любите яйця, то навчіться їх не лише смажити. Наприклад, приготуйте яйця пашот або французький омлет.
Додавайте більше білку
Білкові сніданки краще дарують тривале відчуттям ситості, ніж вуглеводні. Нехай у вашому сніданку будуть яйця, натуральні йогурти, горіхові пасти, куряче філе тощо. Також із цим завданням впораються хумус, який можна доповнити овочами, тостом або хлібцями.
Не поспішайте
Розмірений і збалансований сніданок позбавить вас від зайвих калорій і втрати нервових клітин. Ретельно пережована їжа краще засвоюється і не залишає відчуття "набитого" шлунку. Встаньте на 10 хвилин раніше і дозвольте собі не поспішати під час їжі. Так, іноді буває дуже складно, але результат того вартий.