Як готувати овочі та крупи, щоб зберегти у них вітаміни: секрет від дієтолога
Зберегти максимальну кількість вітамінів у продуктах після приготування дуже просто, варто дотримуватись п'яти простих правил.
Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Instagram.
1. Запікайте овочі у попередньо розігрітій духовці у фользі – так вони будуть готуватися у власному соці і збережуть більше корисних компонентів.
Читайте також: Як правильно заморожувати фрукти і овочі, щоб зберегти вітаміни
2. Овочі, які збираєтесь готувати, кладіть у вже киплячу воду, а не у холодну. Так у них збережеться аскорбінова кислота.
3. У заморожених овочах і фруктах набагато більше корисних речовин і вітамінів, ніж у сушених.
4. Перед варінням старайтесь замочувати крупи на кілька годин – це прискорить процес приготування, і, відповідно, збереже більше корисних речовин у продукті.
5. Намагайтеся готувати овочі спочатку на пару, а потім вже додавайте їх у салати або готуйте з них інші страви.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.