Як чай впливає на творчість: цікаве дослідження
Звичайний чай здатен підвищувати творчий потенціал. Але щоб він мав такий вплив, варто споживати напій певної температури.
Науковці провели два дослідження. У першому експерименті взяли участь 50 добровольців – одна група пила воду, інша – чай, передає Сare2.
З'ясувалось, що контрольна група могла швидше вирішувати прості завдання і демонструвала просторову творчість.
Читайте також: Які продукти уповільнюють старіння мозку
У другому експерименті взяли участь 40 осіб, які пили чай. Вони отримали високі бали за семантичне пізнання. Як відомо, пізнання – це складний розумовий процес придбання нових знань через досвід, який людина веде свідомо чи несвідомо, постійно взаємодіючи із зовнішнім середовищем.
Процес включає безліч розумових дій: сприйняття, увагу, пам'ять, емоції, мову, прийняття рішень, міркування. І саме чай покращує увагу і знижує концентрацію на нерелевантних даних.
Обидва експерименти показали, що споживання чаю суттєво вплинуло на творчий потенціал. Але що цікаво, температура напою повинна становити 42 градуси. В іншому випадку напій не зробить бажаного впливу.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.