Вівсянка на сніданок: що додати для смаку та способи приготування

20 серпня 2017, 07:44
Читать новость на русском

Вівсянка – це прекрасний вибір на сніданок, адже це корисно, швидко та ще й смачно. Однак приготувати ідеальну вівсянку чомусь вдається далеко не всім.

При приготуванні вівсянки на сніданок варто враховувати кілька важливих нюансів: пропорції, метод приготування та наповнювачі до каші, пише Lifehacker. Дотримуючись цих нескладних правил ви зможете приготувати ідеальну кашу.

Читайте також: Сирне суфле з ягодами: рецепт ідеального сніданку

Пропорції вівсянки при приготування

Вівсянку кашу готують або на молоці, або на воді. Обсяг рідини залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати:

- рідка вівсянка: приготуйте в пропорції 1:3 (вівсянка – рідина);
- напівв’язка вівсянка: приготуйте в пропорції 1:2,5 (вівсянка – рідина);
- в’язка вівсянка: приготуйте в пропорції 1:2 (вівсянка рідина).

До речі, для однієї порції вівсянки вам цілком вистачить півсклянки крупи.


У яких пропорціях готувати вівсянку на сніданок: поради

Що можна додати в вівсянку

Вівсянка може бути солодкою або солоною, в залежності від ваших смаків а наповнювачів.

Наповнювачі для вівсянки:
- ягоди, фрукти і сухофрукти (влітку краще додавати сезонні фрукти, а от взимку надайте перевагу мандаринам чи сухофруктам);
- цукати;
- горіхи;
- шоколад, какао чи шоколадна паста;
- овочі (найкраще з вівсянкою смакує морква або гарбуз;
- спеції (кориця, гвоздика тощо).

Читайте також: Швидкий та поживний сніданок: молочний смузі з з бананом і нектарином

Як варити вівсянку в каструлі

Для того, щоб приготувати вівсянку в каструлі, нагрійте молоко або воду. Коли рідина почне закипати, додайте вівсянку і дрібку солі. Доведіть кашу до кипіння та зменшіть вогонь. Варіть кашу до готовності, постійно помішуючи, щоб вона не пригорала.


Рецепт приготування вівсянки в каструлі

Зніміть кашу з вогню та накрийте кришкою. Нехай каша постоїть хвилин 5-7. Тоді додайте наповнювач – фрукти, овочі тощо.

Як приготувати вівсяну кашу в мікрохвильовці

Насипте в тарілку вівсянку та залийте її рідиною. Поставте в мікрохвильовку на 1,5 хвилин. Потім перемішайте та помість в мікрохвильовку ще на 30 секунд.


Рецепт приготування вівсянки в мікрохвильовці

Після того накрийте вівсянку кришкою та залиште на 5 хвилин. Тоді додайте наповнювач.

Як приготувати вівсянку в мультиварці

Залийте вівсянку рідиною в чаші мультиварці. Закрийте кришкою та увімкніть режим "Розігрів" або "Варка". Каша буде готова за 8-10 хвилин, залежно від потужності мультиварки.


Рецепт приготування вівсянки в мультиварці

Залиште кашу під кришкою ще на 5-7 хвилин, тоді додайте наповнювач та подавайте до столу.

Смачного сніданку!