ТОП-5 смачних сніданків до Дня матері

14 травня 2017, 10:04
Читать новость на русском

День матері в Україні у 2017 році святкують 14 травня. Якщо ви навіть не підготували їй подарунок, просто порадуйте своїх матусь смачним сніданком.

Сайт "24" пропонує 5 смачних сніданків, які точно сподобаються вашим матерям.

Французькі тости з полуницею

Для цього потрібно:

батон: 4 скибки

яйця: 2 шт.

молоко: 80 мл

вершкове масло: 40 г

цукор, ванільний цукор, кориця, мед та полуниці: за смаком

Полуниці помити, обсушити і розрізати кожну ягоду на кілька частин. Яйця збити і, продовжуючи збивати, влити молоко. Додати цукор, ванільний цукор та корицю за смаком і добре перемішати.

Вмокнути в яєчно-молочну суміш скибки батона і обсмажити з обох сторін на розігрітому вершковому маслі.

На гарячі тости викласти полуниці і полити їх рідким медом.

* Замість меду можна використати кленовий сироп.

Читайте також: День матері: як оригінально привітати маму

Млинцевий торт

Для цього потрібно:

молоко: 500 мл

яйця: 3 шт.

пшеничне борошно: 280 г

цукор (пісок): 6 столових ложок

олія: 3 столових ложки

сіль: ½ чайної ложки,

сир: 500 г

сметана: 250 г

Змішайте, не збиваючи, яйця з сіллю і третиною зазначеного в рецепті цукру. Після цього додайте в яйця молоко і знову перемішайте. Відразу після цього додайте у тісто муку і олію. Для того, щоб у тісті не було грудочок, борошно краще попередньо просійте через дрібне сито. Коли тісто стане однорідним – це означатиме, що воно готове. Млинці можна випікати на звичайній сковороді.

Млинцевий торт можна готувати з різними начинками, однак найкраще підійде солодка. Для її приготування збийте міксером сметану з сиром і цукром – має вийти густа піна кремового відтінку.

Опісля викладіть кілька млинців так, щоб вони повністю закрили дно форми і її борти. Бажано, щоб вони при цьому частково накладалися один на одного.

Оскільки страва не вимагає додаткової теплової обробки, помісти її в холодильник відразу, як млинці остигнуть. Через годину в холодильнику торт буде готовий до вживання.

Рулетики з омлету з вершковим сиром

Для цього потрібно:

яйця: 6 шт.

перець болгарський: 1 шт.

сир вершковий: 6 ст. л.

олія оливкова: 1 ст. л.

рукола

перець чорний мелений

паприка

сіль

Поставте розігріватися сковороду з маслом, збийте разом яйця, перець і сіль. Вилийте суміш на сковороду, обсмажте омлет до скоринки з кожного боку при середньому нагріві, дайте йому охолонути.

Холодний омлет намастіть сиром, розкладіть на всій поверхні листя зеленого салату і шар з солодкого перцю, порізаного тонкою соломкою. Акуратно згорніть в трубочку, поставте в холодильник на півгодини.

В готові рулети з омлету, перцю і вершкового сиру вставте через рівні проміжки 7-8 зубочисток, розріжте під кутом між ними омлет на порції.

Йогурт з гранолою і бананами

Для цього потрібно:

грецький йогурт: 1 стакан

гранола або мюслі: 1/2 склянки

маленький банан: 1 шт.

мед: 2 ч.л.

підсмажена кокосова стружка або насіння льону: 2 ч.л

Спочатку банан почистіть і наріжте кружечками.

Викладіть десерт з кількох шарів в прозорі склянки: йогурт, гранола, банан, мед і кокосова стружка.

Подавайте гранолу з йогуртом і бананами відразу ж.

Запіканка з круасанів

Для цього потрібно:

круасани: 4 шт.

шоколадно-горіхова паста: 200 грам

яйця: 3 шт.

молоко: 250 мл

кориця: 1 ч.л.

цукрова пудра для посипання

вершкове масло для змащування форми

Духовку розігрійте до 180ᵒС. Круасани розріжте по довжині навпіл. Рівномірно змастіть шоколадною пастою та з'єднайте дві половинки разом.

У глибокій мисці збийте разом молоко, корицю та яйця. Жаротривку форму змастіть вершковим маслом, а круасани розріжте на 3 частини і викладіть у форму. Залийте молоком з яйцями і злегка попритискати шматочки круасанів лопаткою, щоб ті ввібрали більше рідини.

Вставте форму з запіканкою до розігрітої духовки і випікайте 20-25 хвилин. Поверхня запіканки повинна добре підрум'янитись. Дістаньте запіканку з духовки, посипти цукровою пудрою і подавайте до столу.

Читайте також: Подарунки в День матері: 14 цікавих ідей