Що їсти, щоб суглоби були здоровими

2 грудня 2016, 00:01
Читать новость на русском

Джерело:

Лиза

Аби наші суглоби були молодими і гнучкими, потрібно приділяти увагу на те, що ми їмо.

Експерти рекомендують виключити з раціону такі "підсилювачі" смаку як майонез, кетчуп, оцет (крім натурального). Більше вживати свіжих овочів, фруктів, продуктів з желируючими властивостями, які містять колаген.

Топ-6 продуктів для "харчування" суглобів

Риба

Багаті речовинами, які корисні нашим суглобам, риба та водорості. Тому корисно включати в свій раціон заливну рибу, холодець, бульйони, зварені з кісток і хрящів.

Яблука

Ці фрукти вживають для профілактики артриту і хвороб хребта.

Морепродукти

Для хрящової тканини корисні сірка і селен. Селеном забезпечать морська капуста, часник, тріска, мідії, кокоси. Також селеном і сіркою багаті такі продукти: агрус, слива, цибуля, яблука, капуста, яйця.

Цитрусові

Вітамін С зберігає суглоби від руйнувань. Найбільше вітаміну С у шипшині, трохи менше в цитрусових і чорній смородині. Щоб вивести солі з суглобів корисно пити грейпфрутовий сік.

Молочні продукти

Не забувайте вживати кальцій як джерело живлення для суглобів. І краще це робити в першій половині дня.

Читайте також: Чим корисна хурма: 5 цікавих фактів