Популярний продукт призводить до артеріальної гіпертензії

30 листопада 2018, 09:45
Читать новость на русском

Японські вчені з Національного інституту фундаментальної біології встановили, що сіль призводить до розвитку артеріальної гіпертензії.

Про це пише EurekAlert!.

Читайте також: Як піст впливає на організм: шкода і користь для здоров'я

Артеріальна гіпертензія є одним з основних факторів ризику серцево-судинних захворювань у всьому світі і смерті від інсульту і інфаркту. Від підвищеного кров’яного тиску страждають 40% дорослого населення.

Артеріальна гіпертензія – що це?

Це патологічний стан організму, що проявляється стійким підвищенням артеріального тиску.

Експеримент дослідники провели на мишах.

Вчені зазначили, що розвитку гіпертензії сприяє вживання кухонної солі. Чим більше в організм людини надходить хлориду натрію, тим більше іонів натрію накопичується в плазмі крові і спинномозкової рідини (лікворі). Це, у свою чергу, призводить до порушення симпатичної нервової системи, яка регулює кровообіг.

Висновок вчених: вживання солі призводить до розвитку артеріальної гіпертензії.


Вживання солі призводить до розвитку артеріальної гіпертензії

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.