Популярна індійська спеція знижує ризик розвитку діабету
Індійська спеція куркума з давніх часів застосовувалася у медицині для загоєння ран, зменшення болю і ознак запалення. Та як з'ясувалося, це не всі цілющі властивості спеції.
Ендокринологи з Центру Діабету Наомі Беррі при Університеті Колумбії провели нові дослідження щодо властивостей куркуми, передає "Країна здоров'я".
Результати показали, що додавання спеції в раціон харчування лабораторних мишей зробило тварин більш стійкими до розвитку діабету.
Читайте також: Як попередити цукровий діабет: 7 здорових звичок
У піддослідних гризунів значно зменшилися процеси запалення у жировій тканині та печінці. Антиоксидантний компонент рослини куркумін нормалізує вироблення інсуліну, запобігаючи тим самим діабету.
Тож, принаймні 12 грамів індійської спеції на добу не зашкодять організму і вбережуть від діабету. А ще вона сприяє зниженню маси тіла, попри калорійність їжі.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.