Омега-3 чи риб'ячий жир: що корисніше

22 листопада 2018, 18:05
Читать новость на русском

Омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти, які самі по собі не синтезуються в організмі людини, але є дуже важливими. Риб'ячий жир можна споживати з продуктами або у капсулах.

Риб'ячий жир виробляється з печінки тріски або м'язів риб. Він містить насичені та поліненасичені жирні кислоти, а також – трансжири, передає Сosmo.

Читайте також: Дієтолог назвав топ-20 продуктів-жироспалювачів

А ще риба сама не відтворює Омега-3, а накопичує їх з водоростей, яким харчується. Часто раціон риб, вирощених в неволі, неідеальний, тому, медики все ж рекомендують споживати Омега-3.

Основні властивості Омега-3:

- має протизапальний ефект, профілактика простатиту;
- пригнічує синтез стресового гормону кортизолу;
- покращує психічного здоров'я;
- профілактика хвороби Альцгеймера;
- збільшує здатність мозку до запам'ятовування нового матеріалу;
- стабілізує артеріальний тиск;
- знижує ризик серцево-судинних захворювань;
- запобігає судомам і спазмам;
- зменшує ризик захворювання на цукровий діабет.

Омега-3 кращі для організму, ніж риб'ячий жир

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.