Назвали продукт, який підвищує ризик розвитку цукрового діабету у жінок
Джерело:
American Diabetes AssociationНауковці зі США прийшли до висновку, що вживання червоного м'яса підвищує ризик діабету у жінок. Дослідження тривало 8 років.
У дослідження взяли участь 37, 3 тисячі жінок віком від 45 років. На момент дослідження жодна з них не страждала серцево-судинними захворюваннями, раком і діабетом 2 типу.
До теми У чому різниця між діабетом 1 і 2 типу
Наші дані показують, що часте споживання всього червоного м'яса, особливо різних м'ясних продуктів, може збільшити ризик розвитку діабету 2 типу у жінок,
– йдеться в повідомленні.
Так, всього під час дослідження на діабет 2 типу захворіли 1 558 жінок. Всі вони вживали червоне м'ясо у надмірних кількостях – як оброблене, так і необроблене
Висновки дослідження:
Згідно з підрахунками, часте споживання червоного м'яса (понад 5 разів на тиждень) значно збільшує ризик розвитку діабету 2 типу.
Основні симптоми діабету:
Джерело: МОЗ
- надмірне сечовиділення,
- спрага,
- постійне відчуття голоду,
- втрата ваги,
- відчуття втоми,
- погіршення зору.
Як вберегтися від діабету 2 типу
Для того, аби знизити ризики діабету, необхідно дотримуватись здорового способу життя: притримувати нормальну вагу, займатися фізичною активністю не менше 150 хвилин на тиждень, дотримуватись здорового харчування, обмежувати кількість цукру та насичених жирів й, не менш важливо, утримуватись від тютюнокуріння.