Науковці з’ясували, як дві найпопулярніші дієти впливають на схуднення
Група вчених з американського Університету Стенфорда провели дослідження, де намагалась порівнятись ефективність низьковуглеводної і знежиреної дієти.
Про це пишуть в Telegraph.
Крістофер Гарднер, який був провідним автором дослідження, зазначив, що після обстеження 609 осіб було виявлено однакову користь двох дієт. Протягом 21 місяця спостережень люди, які практикували дві різні дієти, втратили в середньому близько шести кілограмів.
Читайте також: ТОП-4 групи продуктів, які сприяють стрункості
"Ми всі чули історії про одного, який схуд на дієті, яка зовсім не спрацювала для інших. Це тому, що люди дуже різні, і ми тільки починаємо розуміти причини цих відмінностей", – пояснив Крістофер Гарднер.
Результати дослідження доводять, що ні генотип, ні інсулін в людини ніяк не заохочують організм людини дотримуватися низьковуглеводної або знежиреної дієти. Все тому, що різні результати від різних дієт можна пояснити як генетичною різноманітністю, так і відмінністю в мікробіомі (сукупність всіх мікроорганізмів, що мешкають в тілі людини).
Автори дослідження додають, що оптимальною стратегією в боротьбі із зайвою вагою є вживання меншої кількості цукру, рафінованого борошна і включення в свій раціон більшого обсягу овочів.
Читайте також: Дієтологи назвали 5 зіркових дієт, які є шкідливими для здоров’я людини