На якій олії безпечно смажити: відповідь дієтолога

Якщо ви слідкуєте за своїм харчування, то ви точно про це задумувались.
Дієтологи ж запевняють, що якщо ви намагаєтесь харчуватись правильно, то про смажену їжу взагалі варто забути.
Давно відомо, що смажити на соняшниковій олії не можна, адже при нагріванні вона перетворюється на канцерогени – токсичні речовини, які отруюють наш організм.
Читайте також: Вчені зробили гучне відкриття щодо виникнення раку
Майже не утворює різних шкідливих речовин при нагріванні сало. Однак з ним треба бути обережним та не зловживати, лише змазати сковорідку.
Однак якщо обирати менше зло, то все ж смажити краще на оливковій олії. Вона є мононасищеною та не утворює різних токсичних речовин. Але найкраще, радять дієтологи, їжу тушкувати та припускати, тобто тушкувати на воді.
Важливо! Цей матеріал має винятково інформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Якщо Вас турбують проблеми зі здоровʼям, обов’язково зверніться до лікаря.