Користь від бананів серйозно залежить від їхнього кольору

18 червня 2018, 11:59
Читать новость на русском

Банани корисні для організму через високий вміст калію та інших речовин. Та фахівці радять завжди обирати банани за їхнім кольором, оскільки це відіграє важливу роль.

Зі слів науковців, найвищу дієтичну цінність мають зелені банани – вони мають нетравний крохмаль, який позитивно впливає на мікрофлору кишківника і знижує ризик раку товстої кишки, передає Мed2.

Читайте також: Які ліки небезпечно вживати з їжею

Також зелені банани сприяють виробленню у тілі глюкагону, що прискорює обмін речовин. А ще вони мають багато калію, що знижує тиск.

А от жовті банани мають багато антиоксидантів, підсилюють імунний захист, активізують виробництво дофаміну. Жовті фрукти є джерелом чистої енергії – вуглеводів. Високий рівень калію та магнію корисні для серцево-судинної системи.

Максимально стиглі банани коричневого кольору мають багато цукру, що полегшує їх засвоєння. А триптофан допомагає боротися з депресією і безсонням.

Якщо у бананах починає чорніти шкірка і вони залишаються твердими – у них утворюється потужний антиоксидант з протираковими властивостями.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.