Як позбутися тяги до солодкого: назвали їжу, яку варто додати в раціон
26 липня 2024,
21:44
Читать новость на русском
Джерело:
Gloucestershire LiveЧасом буває складно контролювати бажання з'їсти щось солоденьке. І якщо з тих чи інших причин, ви намагається обмежувати його споживання, маємо для вас гарні новини - спробуйте додати до свого раціону ферментовану їжу.
Річ у тім, що наукові дослідження підтверджують, що тягу до солодкого визначає кишковий мікробіом.
Дивіться також Які продукти захистять ваш мозок від деменції: рекомендації гарвардських вчених
Ферментовані продукти – що це
Ферментовані продукти – це продукти, які виготовляються шляхом ферментації, процесу, під час якого мікроорганізми (бактерії, дріжджі або гриби) розкладають складні речовини в простіші.
Звісно, цей спосіб приготування може змінювати смак, текстуру та харчові властивості продукту, але такі продукти досить смачні та корисні.
Живі ферментовані продукти завжди непастеризовані.
Яка продукти є ферментованими:
- квашені овочі;
- кефір;
- деякі сири;
- комбуча.