Консервація, заморозка та сушка: перевірені способи, як зберегти користь овочів та фруктів

10 вересня 2017, 09:06
Читать новость на русском

Джерело:

Еdinstvennaya

Влітку та восени на прилавках магазинів багато свіжих овочів та фруктів, вже взимку такого багатства не буде. Однак, смак та користь овочів і фруктів можна зберегти, якщо знати кілька корисних способів.

Велика частина звичних нам заготовок за зиму – насправді шкідлива, і запросто може забезпечити появу зайвих кілограмів. Щоб цього уникнути – зверніть увагу на наступні способи.

Читайте також: Рецепт ароматного варення з груш, яке зігріє вас взимку

Замороження

Замороження – ідеальний варіант, щоб зберегти більшу частину овочів і ягід на зиму. Крім того, це дозволить в холодну пору року істотно економити час для приготування тих чи інших страв.

До того ж, овочі та фрукти, які ви заморозите самостійно будуть значно корисніші, аніж куплені в магазині.


Заморожуйте на зиму овочі та фрукти самостійно

Правильна консервація

Якщо з консервації прибрати оцет, цукор і ще ряд класичних інгредієнтів, вона може стати корисною.

Для того, щоб домашні консерви були корисними, замініть оцет червоною смородиною, а цукор – будь-яким доступним замінником. Крім того, намагайтеся обирати рецепти з мінімальною термічною обробкою, щоб продукти втратили, як можна менше, корисних вітамінів.


Не використовуйте для консервації оцет та цукор

Сушка

Помідори, слива, полуниця і багато інших літні овочі та фрукти будуть неймовірно смачні і корисні після сушки. Звичайно, сушка – достатньо кропіткий процес, так як продукти необхідно дрібно нарізати. Сушені продукти відмінно зберігаються в холодильнику.


Засушені овочі та фрукти можна зберігати в холодильнику