Кава без кавових зерен: нова техніка без шкоди для здоров'я
Кава без кави – звучить дивно, однак це реальність. Розробили молекулярну каву, яка не містить у своєму складі кавових бобів. На смак, запевняють виробники, це ніяк не вплинуло. Кавомани можуть бути спокійними.
Американський стартап Atomo розробив технологію виробництва напою, що імітує каву. В новій каві не буде кавових бобів, розповідає Cnet.
Читайте також: Чи вимиває кава кальцій з організму
Кава без кавових бобів
Перший продукт компанії – колд-брю надійде в продаж у наступному році.
Колд брю – це один зі способів альтернативного заварювання кави. Дослівно – кава холодного заварювання. Особливість методу в тому, що кава заварюється в холодній воді, у зв'язку з чим потрібно від восьми до 24 годин.
На вигляд та смак – напій як звичайна кава. Творці зазначають, що така кава буде менш гіркою, ніж звичайна. Тому, її можна буде пити без додавання вершків і цукру.
Кава без кави
І хоч молекулярна кава виготовлена без вмісту кавових зерен – у ній присутній кофеїн. Тому функцію "збадьорити" така кава зберігає.
Виготовляють молекулярну каву на основі гарбуза і насіння соняшника. Однак усі інгредієнти кави не розголошують, склад запатентований.
Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.