Гамбургери чи хот-доги: який фаст-фуд найшкідливіший
Медики з’ясували, що серед так званої "швидкої їжі" або, ще як її називають, фаст-фуду є продукція, яка має меншу калорійність, та така, що більшу.
Відповідно до результатів дослідження ринку закладів із таким харчуваннями, найпопулярнішими стравами є хот-доги та гамбургери, пише "Обозреватель".
Читайте також: Перевірка кіосків вуличної їжі в Україні: шокуючі результати
Як підкреслюється, хоча й ті, і ті не належать до "правильних" продуктів, однак завдають абсолютно різної шкоди.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, калорійність хот-догів є меншою, аніж у бургерів. Щоправда, вони є шкідливішими через велику кількість канцерогенів, оскільки їхній основний компонент – це ковбаски та сосиски.
Натомість, попри свою калорійність, бургери є дещо кориснішими. Річ у тім, для їхнього приготування використовується свіже м'ясо, яке набагато кращим за копчене, а також у них міститься більше білка, що є необхідним для організму.
Нагадаємо, за результатами дослідження, яке провели китайські учені, як гамбургери, так і хот-доги можуть спричинити розвиток астми у людини.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.