Дослідники з США розкрили несподівану небезпеку вживання алкоголю
Американські науковці з'ясували, що вживання алкогольних напоїв провокує зростання патогенної мікрофлори в ротовій порожнині – через це підвищується ризик хвороби ясен, деяких видів раку і серцево-судинних захворювань.
Нещодавно британські науковці заявили, що максимальна доза алкоголю, яку можна випивати в тиждень без наслідків для здоров'я, становить 100 грамів чистого спирту.
Читайте також: Як підвищити рівень гемоглобіну без вживання ліків
Як передає MedicalXpress, вчені Нью-Йоркського університету провели дослідження, у якому взяли участь 1044 добровольці віком 55-78 років.
У людей взяли зразки мікрофлори ротової порожнини, які потім порівнювали на видовий склад бактерій у непитущих, помірно питущих і тих, хто постійно п'є.
З'ясувалось, що алкоголь провокував зміну мікрофлори – збільшувалася кількість бактерій Bacteroidales, Actinomyces і Neisseria і зменшувалася кількість Lactobacillales, які запобігають розвитку деяких небезпечних захворювань.
Як відомо, Bacteroidales здатні викликати різні запальні і гнійні захворювання та провокувати розвиток злоякісних пухлин. А от актиноміцети можуть стати причиною актиномікозу і ендокардиту. А Neisseria містить збудників гонореї та менінгіту.
Зазначимо, ступінь змін мікрофлори залежав від частоти споживання спиртного.