Дієтолог пояснила, чому шкідливо смажити продукти

4 січня 2018, 14:41
Читать новость на русском

Відомий дієтолог Оксана Скиталінська пояснила, що смаження будь-яких продуктів – шкідливе для нашого організму. Не дивлячись на те, що така обробка продуктів досить швидка та навіть смачна.

За словами дієтолога, будь-яка рум'яна скоринка – це кінцеві продукти глікації, які руйнують білки організму, внаслідок чого ті втрачають свою силу. Окрім КПГ внаслідок смаження утворюються токсичні продукти, зокрема, бензпірени, альдегіди та інші.

Читайте також: 4 звички, які збережуть здоров'я у свята

Тому смажені страви сприяють розвитку запалень, руйнують корисну мікрофлору кишечника, зношують печінку, послаблюють імунітет, сприяють мутаціям та прискореному старінню організму.

Найздоровішою термічною обробкою є відварювання, а також запікання. Так продукти зберігають максимум корисних речовин.

Якщо ж ви не можете повністю відмовитися від смаження, то слідуйте цим правилам:
- обмежте кількість смажених страв;
- смажте на оливковій олії, а не на соняшниковій і, тим більше, не на лляній;
- не використовуєте не сильний вогонь і намагайтеся посмажити без утворення рум'яної шкірки;
- промокаєте паперовим рушником надлишки жиру з готової страви.