Дієтолог назвала найкращі продукти від запалення
У житті сучасної людини, попри його комфорт, існують певні небезпеки, що погіршують його якість. Серед цих факторів – харчування та спосіб життя.
Про це пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у Facebook.
Читайте також: Чому збільшується вага восени
Серед негативних чинників – надмір вільних цукрів, омега-6 жирів та насичених тваринних жирів, присутність трансжирів, солі, хімічних речовин.
Системні запалення дають початок багатьом порушенням та захворюванням.
Тому дієтолог радить їсти такі продукти:
1. Вишня
Вишня здатна зменшити запальні процеси в організмі не лише у тих людей, хто страждає хронічними захворюваннями, а й у здорових людей.
Тривале вживання вишні сильно зменшує прояви захворювання і запобігає приступам. Також у вишні немає протипоказань і побічних ефектів.
Така рослина чудово допомагає заснути, оскільки містить природний мелатонін.
2. Насіння чіа
Вони містять велику кількість рослинних омега-3 олій, клітковини. Цей продукт знатний нормалізувати рівень холестерину.
Насіння чіа
Вишня та насіння чіа мають протизапальні властивості. їх корисно вживати при проблемах з кишківником, особливо при закрепах.
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.