Дивовижні властивості козячого сиру, про які ніхто не знає

22 квітня 2018, 12:24
Читать новость на русском

Крім ніжного смаку і приємного аромату, козячий сир має низку властивостей, корисних для здоров'я.

Як передає Мaximum, у козячому сирі міститься багато кальцію, натрій, калій, рибофлавін, залізо, тіамін, марганець, фосфор, вітамін А та інші поживні речовини та корисні для здоров'я речовини.

Читайте також: Чим корисний для здоров’я часник: несподівані факти

Вживання цього сиру сприяє захисту кісток і зміцненню скелета, зміцненню імунітету, прискоренню обміну речовин, нормалізації артеріального тиску.

Також козячий сир позитивно впливає на процес травлення, усуває головний біль при мігрені та допомагає боротися із злоякісними раковими клітинами.

Козячий сир допоможе значно знизити ризик розвитку інсульту та інших хвороб серця

Під час дослідження вчені з'ясували, що за своїми властивостями козячий сир схожий з антибіотиками та йогуртом. Адже сир має ще й антибактеріальний ефект – у ньому є бактерії, які перешкоджають розвитку патогенних мікроорганізмів у кишечнику.

Дієтологи рекомендують 2-3 рази на тиждень вживати козячий сир в меню, але не забувайте, що 100 грамів сиру містить 364 Ккал. А якщо кожного дня їсти невелику порцію сиру, то можна значно знизити ризик розвитку інсульту та інших хвороб серця.

Рецепт приготування сиру вдома

Потрібно дати козячому молоку скиснути, а коли маса добре згорнеться – пересипати її в марлеву тканину і відтиснути рідину, поставити під прес і вже через два дні можна насолоджуватися готовим сиром.

Властивості козячого сиру дуже цінні