Чому треба їсти гарбуз: 5 переконливих причин
В Україні почався сезон гарбузів – одних з найкорисніших осінніх рослин. У гарбузі містяться багато корисних речовин, зокрема, каротин, вітаміни, жири, білки, вуглеводи, целюлоза, а ще пектинові речовини та мінерали.
Швидко насичує
Гарбуз малокалорійні і водночас багатий клітковиною. Цей овоч швидко наситить огранізм і надовго позбавляє від відчуття голоду.
Читайте також: Рецепт вихідного дня: смачний гарбузовий суп
Покращує зір
У гарбузі міститься вітамін А та каротин (він робить овоч яскраво жовтим). Ці речовини покращують зір, а також позитивно впливають на стан шкіри.
Ратує від втоми
Гарбуз наповнює життєвою енергією та силами завдяки вітамінам групи В, які містяться в овочі.
Допомагає з нудьгою
Страви з яскравого овочу допоможуть вам справитися з осінньою хандрою. Додайте гарбуз у свій раціон і він допоможе вам оздоровити весь організм.
Джерело молодості
Завдяки великій кількості вітамінів і властивості регенерації клітин, гарбуз можна назвати чудовим засобом для продовження молодості.