Чому стиглі банани такі корисні: 3 переконливі причини
Джерело:
Elle.uaМи звикли вважати, що поява чорних крапок на шкірці банана означають те, що він перезрілий і його вже не надто добре споживати. Але це зовсім не так.
Експерти пояснили, що існує як мінімум 3 причини з'їсти стиглі банани, тому що вони неймовірно корисні для організму.
Читайте також: Що їсть інструктор з йоги: щоденник харчування
1. Протистоїть раку
Вчені з'ясували, що в зрілих бананах є ФНП, – фактор некрозу пухлини, який руйнує ракові клітини.
2. Полегшує печію
Банани – це натуральні антациди, які протистоять підвищеній кислотності і допомагають травленню. Вони легко засвоюються і не дають відчуття тяжкості в шлунку. Також вони пом'якшують шлунок при печії.
3. Регулює кров'яний тиск
Щоб підтримувати в нормі тиск, в крові повинен бути постійний рівень калію. А саме в цьому вам допоможуть зрілі банани, які є відмінним джерелом цього мікроелемента. При цьому в них мало соди, яка може викликати перепади тиску.