Чому стиглі банани такі корисні: 3 переконливі причини

17 жовтня 2017, 17:38
Читать новость на русском

Джерело:

Elle.ua

Ми звикли вважати, що поява чорних крапок на шкірці банана означають те, що він перезрілий і його вже не надто добре споживати. Але це зовсім не так.

Експерти пояснили, що існує як мінімум 3 причини з'їсти стиглі банани, тому що вони неймовірно корисні для організму.

Читайте також: Що їсть інструктор з йоги: щоденник харчування

1. Протистоїть раку

Вчені з'ясували, що в зрілих бананах є ФНП, – фактор некрозу пухлини, який руйнує ракові клітини.

2. Полегшує печію

Банани – це натуральні антациди, які протистоять підвищеній кислотності і допомагають травленню. Вони легко засвоюються і не дають відчуття тяжкості в шлунку. Також вони пом'якшують шлунок при печії.

3. Регулює кров'яний тиск

Щоб підтримувати в нормі тиск, в крові повинен бути постійний рівень калію. А саме в цьому вам допоможуть зрілі банани, які є відмінним джерелом цього мікроелемента. При цьому в них мало соди, яка може викликати перепади тиску.